Workshop hamerslag ring met aanschuifring

HAMERSLAG RING MET AANSCHUIFRING

 

Tijdens deze creatieve workshop ga je aan de slag om zelf een zilveren ring te maken. De ring bestaat uit 2 ringen; een brede ring met hamerslag en een smalle rond ring met steentje. De foto hiernaast laat een voorbeeld zien van hoe de ring er ongeveer uit gaat zien.

 

Je hebt tijdens de workshop de keuze uit diverse kleuren steentjes voor de aanschuifring. Ook kan je de hamerslag met verschillende soorten hamers maken waardoor er ook een andere structuur gemaakt kan worden.

 

Doordat je zelf de bewerking en het steentje gaat uitkiezen ontstaan er uiteindelijk allemaal verschillende ringen. Dit zorgt ervoor dat jullie allemaal met een unieke eigen ring naar huis gaan aan het einde van de workshop.

 

De workshop is inclusief:

* Materialen voor de ring

* Koffie/thee + iets lekkers 

 

De workshop duurt ongeveer 4,5 uur. Hou rekening met uitloop; ik zorg ervoor dat iedereen met een mooie zelfgemaakte ring naar huis gaat. 

 

 

Prijzen workshops:

 

Geplande workshops: 95 euro per persoon.

(Zodra ik 4-6 inschrijvingen heb voor een geplande workshop heb ik voldoende aanmeldingen om de workshop door te laten gaan.)

 

Zelf een workshop plannen:

Bij 4-6 personen: 95 euro per persoon

Bij 3 personen: 115 euro per persoon

Bij 2 personen: 135 euro per persoon

 

*De prijzen zijn inclusief materialen.

 


Wat ga je allemaal doen tijdens de workshop:

We starten de workshop met een korte uitleg. Ik laat jullie de materialen en een voorbeeld ring zien. Daarna kiezen jullie zelf een steen uit en gaan we aan de slag. We starten met het opmeten van jullie ringmaten en gaan uitrekenen hoe groot de zilveren strips voor de ring moet worden.

 

Vervolgens gaan jullie onder mijn begeleiding aan de slag met het bewerken van de materialen. Hierbij komen diverse technieken aan bod zoals: zagen, vijlen, hameren, schuren, polijsten en solderen.

 

Het is een leuke, actieve workshop waarbij je echt aan het werk gaat om je eigen ring te creëren. 

 

Zilver uitgloeien

Ring rond slaan

Materialen aanschuifring

Zetkast solderen

De set is klaar

Zilver buigen

Ring vijlen en schuren

Ring buigen

De zetkast zit erop

Het resultaat

Solderen

Hamerslag aanbrengen

Alle onderdelen

Ring polijsten

Hamerslag ring met aanschuifring