VERVOLGCURSUS EDELSMEDEN

Tijdens de vervolgcursus edelsmeden gaan we wat dieper in op de technieken van het edelsmeden. Je leert bijvoorbeeld een cabochon geslepen steentje zetten in een gladde zetkast. Daarnaast komen technieken zoals gieten en walsen aan bod. Je krijgt tijdens deze 12 lessen al wat meer handigheid met het materiaal en de gereedschappen waardoor de werkstukken al wat complexer zullen worden. 

 

Tijdens de vervolgcursus krijg je veel vrijheid om zelf sieraden te ontwerpen en te maken met de technieken die je al beheerst. Daarnaast krijg je ook nieuwe technieken aangeboden om mee te gaan werken.  

 

Opdracht 1

De eerste opdracht van de vervolgcursus is een ring maken met een edelsteentje erop. We gaan een gladde zetkast maken om een cabochon geslepen steen. Dit is een ronde steen met bolle bovenkant en platte onderkant. Tijdens deze oefening leer je een zetkast op de juiste maat maken. Je leert ook hoe je de zetkast mooi op de ring kunt bevestigen. In deze leuke opdracht komen veel verschillende technieken samen.

Opdracht 2

Met de wals kun je mooie structuren in zilver persen. Je begint met het verzamelen van materialen die je in het zilver zou willen persen. Van deze materialen maak je vervolgens eerst proefjes in messing. Aan de hand van deze resultaten kies je met welk materiaal je de structuur gaat aanbrengen. Uiteindelijk wals je de structuur in het zilver voor je sieraad. Een hele verrassende opdracht waarbij de uitkomst van tevoren niet vast staat.

Opdracht 3

Na een aantal opdrachten heb je vaak al wat zilverafval verzameld. Deze zilveren restjes gaan we omsmelten en gieten tot een ander sieraad. We werken hierbij met de Delftse gietmethode. Met deze techniek kan je mooie afdrukken van objecten maken welke je vervolgens vol giet met zilver. Je kunt hierbij denken aan afdrukken van knoopjes, takjes e.a. maar ook kan je een ring modelleren uit hout en deze vervolgens afgieten in zilver. Foto's gevorderden

Na verloop van tijd ben je in staat om steeds meer technieken met elkaar te combineren. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van cursisten die al meerdere technieken beheersen en daarmee prachtige werkstukken kunnen maken. Tijdens de vervolgcursussen kan je jezelf dus blijven uitdagen en ontwikkelen. Cursus informatie

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse lessen van 2,5 uur. Het cursusgeld bedraagt 399 euro voor 12 lessen. Het cursusgeld is exclusief materialen welke je tijdens de cursus wilt gebruiken zoals; zilver, edelstenen, goud, goudsoldeer en bijouterieën. Tijdens de cursus maak je gratis gebruik van gereedschappen, machines en de branders met zilversoldeer in mijn atelier. 

 

Natuurlijk staat er koffie en thee voor jullie klaar!

 

Lesdagen en lestijden

Maandagochtend:                          9:30 -12:00 (Docent: Corina)

Maandagavond:                           19:30 - 22:00 (Docent: Corina)

Dinsdagavond:                             19:30 - 22:00 (Docent: Corina)

Woensdagavond:                         19:30 - 22:00 (Docent: Frouke)

Donderdagavond:                        19:30 - 22:00 (Docent: Frouke)

Vrijdagochtend:                              9:30 - 12:00 (Docent: Corina)

Vrijdagmiddag:                             14:00 - 16:30 (Docent: Corina)

Woensdagmiddag:                        13:30 - 16:00 (Deze les is 1x per maand, voorkeur voor gevorderden) (Docent: Corina)

 

De nieuwe cursussen starten weer vanaf 26 augustus 2024.

 

Omdat mijn cursusgroepen op dit moment vol zitten werk ik met een wachtlijst. Zodra er een plekje vrij komt bij een groep plaats ik hier een nieuwe cursist van de wachtlijst op. Wil je deelnemen aan de cursus meld je dan alvast aan voor de wachtlijst en ik hou je op de hoogte over nieuwe beschikbare plekken bij de cursus edelsmeden.

 

 

Vragen? neem gerust contact met me op.