over mij

OVER MIJ:

 

Sinds ik me kan herinneren ben ik al creatief bezig; Als klein meisje vouwde ik de kleinste papieren bootjes en maakte ik de mooiste poppenbedjes van luciferdoosjes en zelf gebreide dekentjes. Mijn liefde voor de meest uiteenlopende materialen en het werken met mijn handen heeft uiteindelijk geleid tot een creatieve opleiding en een mooi bedrijf met bijzondere sieraden.

 

 

Over Corina Rietveld Jewelry:

 

In 2003 ben ik als sieraadontwerpster afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en sindsdien werk ik aan mijn sieradencollecties onder mijn naam: Corina Rietveld Jewelry. Op dit moment werk ik vanuit mijn atelier in Rosmalen. Naast het maken van mijn eigen ontwerpen geef ik ook cursus edelsmeden. Tijdens deze cursus leer je de technieken van het edelsmeden en kan je eigen ontwerpen bedenken en uitvoeren. 

 

 

Mijn ontwerpen:

 

Met veel enthousiasme ontwerp ik mijn sieraden welke gemaakt worden van bijzondere materialen en technieken. Door bekende technieken op een vernieuwende manier toe te passen, ontstaan er sieraden van onder andere; knopen, garens en hout. 

 

 Borduursieraden

Een inmiddels bekende collectie zijn de borduursieraden waarin traditioneel handwerk en moderne materialen samen komen. Door de bijzondere combinatie te maken tussen zilver en garens steek ik het traditionele borduurwerk in een moderne jasje!

 

De geborduurde ringen verschijnen regelmatig in de media en zijn regelmatig getoond bij (sieraden)tentoonstellingen. De geborduurde ring worden wereldwijd verkocht; van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk tot Japan. 


prijzen

  • 2009: Price winner at Eclat de Mode, Paris, France. Award: Sherrif de Mode – The honorary chair: Marie-Christiane Marek, founder of Paris Mode TV and AFP Vidéo. Catagorie: Precious Jewellery Corina Rietveld
  • 2008: Price winner at Eclat de Mode, Paris, France. Award: Favourite Star

Muizentrap sieraden

Ik verwijs in deze unieke collectie naar de muizentrappetjes die ik als kind vouwde van stroken papier.

 

De stroken papier, welke mij als kind al inspireerde om fantasierijke creaties mee te maken, zijn de basis van de ontwerpen.

De fragiele decoraties die uit deze stroken ontstaan heb ik in deze bijzondere sieradencollectie vastgelegd in een duurzamer materiaal. Door de vouwtechniek in zilver uit te voeren is het duurzaam en draagbaar als sieraad.


Ervaring

  • 2013 - heden: Edelsmid docent in mijn atelier in Rosmalen.
  • 2004 – 2010: Edelsmid docent in mijn atelier in Den Bosch.
  • 2008 – 2010: Edelsmid docent voor kunstproject; De oude Meester van Esther Didden.

Evenementen

Wil je mijn sieraden graag 'live' bewonderen? Bezoek dan een van de aankomende evenementen zodat je de sieraden kunt passen en ervaren. Wil je liever een persoonlijk gesprek of ontwerp op maat? maak dan een afspraak in mijn atelier in Rosmalen. Graag bespreek ik jouw wensen en ontwerpen we samen jouw sieraad. 

 

Voor meer weetjes en aankomende evenementen verwijs ik graag naar mijn blog waar ik regelmatig nieuws op deel.

 


opleiding

  • 1999-2003 HKU (Hogeschool voor de kunsten Utrecht). Specialisatie: 3D-design
  • 1995-1999: CIBAP; reclame en presentatie technieken in Zwolle. Specialisatie 3D-design; decorbouw, standbouw en winkelinrichting.
  • 2002: Edelsmid cursus, Atelier van Osnabrugge Amsterdam