cursus edelsmeden

In mijn atelier in Rosmalen geef ik cursussen edelsmeden. Tijdens de basis-en vervolgcursus edelsmeden maak je kennis met de technieken van het edelsmeden en werk je aan je eigen ontwerpen. De cursus edelsmeden biedt per dagdeel ruimte aan 5-6 personen. Zo werken we in kleine groepjes waardoor ik iedereen goed kan assisteren en je ook het meeste leert.

 

Lijkt het je ook leuk om zelf sieraden te maken? neem een kijkje bij mijn basiscursus edelsmeden of bij mijn vervolgcursus edelsmeden indien je al ervaring hebt met edelsmeden.

 

Ik geef basis- en vervolgcursussen edelsmeden in mijn atelier in Rosmalen. Tijdens de cursus werken we in kleine groepen van maximaal 6 personen. Hierdoor kan ik iedereen voldoende aandacht geven waardoor je het meeste leert en je hoeft niet lang te wachten op het gebruiken van een bepaalde machine of gereedschap.

 

Het is een ambachtelijke cursus waarbij je met gereedschap aan de slag gaat om eigen sieraden te maken. Je leert diverse bewerkingen zoals; zagen, vijlen, solderen, polijsten enz. Dit echte handwerk maakt de cursus bijzonder en geeft je goed inzicht in hoe sieraden door een edelsmid gemaakt worden.

 

Cursus edelsmeden voor beginners

Tijdens de basiscursus maak je kennis met diverse edelsmidtechnieken en maak je verschillende sieraden. De eerste lessen werk je opdrachten uit die ervoor zorgen dat je belangrijke technieken leert. Daarna is er ruimte om eigen ontwerpen te bedenken en uit te voeren.

 

Cursus edelsmeden voor gevorderden

De vervolgcursus gaat iets dieper in op de edelsmidtechnieken. Je krijgt al meer handigheid in het edelsmeden en kan iets ingewikkeldere opdrachten aan. We gaan in de vervolgcursus ook oefenen met het zetten van edelstenen en we proberen nieuwe technieken uit. De vervolgcursus biedt veel vrijheid in het maken van je eigen ontwerpen.

 

Edelsmeden is bij uitstek geschikt om echt even je gedachte kunt verzetten. Werken met je handen geeft veel voldoening. Je bent gefocust met je werkstuk bezig en vergeet al het andere, hierdoor kan je even je hoofd leegmaken. Daarnaast is het leuk om de werkstukken van andere cursisten te zien ontstaan, dit geeft vaak weer inspiratie voor wat nieuws.

 

De basis-en vervolgcursisten zitten bij elkaar in dezelfde groep. Dit geeft een leuke dynamiek in de les en zorgt dat je altijd door kunt met een vervolgcursus op dezelfde dag en tijd als je dat wilt. Daarnaast zien de basis-cursisten wat je kunt leren als je eenmaal wat verder bent met de cursus. Een ander voordeel is dat de gevorderden al veel zelfstandig kunnen waardoor ik mijn aandacht nog beter kan verdelen en niet iedereen tegelijk met hetzelfde geholpen hoeft te worden. De cursussen bestaan uit 12 wekelijkse lessen van 2,5 uur. Vind je 12 lessen te lang? Dan kan je ook een losse workshop edelsmeden doen.

 

Workshop edelsmeden

De workshop edelsmeden is erg leuk om samen te doen met bijvoorbeeld; vriendinnen, zussen of collega’s. In een middag maak je dan allemaal je eigen sieraad. Je kunt bijvoorbeeld zelf een ring maken of een eigen hanger. Een perfect uitje voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Lijkt het je ook leuk om zelf sieraden te maken? Neem een kijkje op mijn website over de cursus edelsmeden: Edelsmeden Corina Rietveld