cursus edelsmeden

In mijn atelier in Rosmalen geef ik cursussen edelsmeden. Tijdens de basis-en vervolgcursus edelsmeden maak je kennis met de technieken van het edelsmeden en werk je aan je eigen ontwerpen. De cursus edelsmeden biedt per dagdeel ruimte aan 6 personen. Zo werken we in kleine groepjes waardoor ik iedereen goed kan assisteren en je ook het meeste leert.

 

Mijn groepen met cursisten zijn gemixt met basis- en gevorderden cursisten door elkaar. Als je namelijk eenmaal een seizoen hebt gevolgd kan je daarna in die groep blijven om ook de vervolgcursus te doen. (En sommige cursisten zitten al jaren op les omdat het gewoon erg leuk is 😊) Zo zitten verschillende niveaus bij elkaar wat de groepen leuk divers maakt naar mijn mening. 

 

Lijkt het je ook leuk om zelf sieraden te maken? neem een kijkje bij mijn basiscursus edelsmeden of bij mijn vervolgcursus edelsmeden indien je al ervaring hebt met edelsmeden.

 

Prijs:

Het cursusgeld bedraagt 385 euro voor 12 wekelijkse lessen. Tijdens de cursus maak je gratis gebruik van de gereedschappen, machines en de branders het zilversoldeer in mijn atelier. De overige materialen die je tijdens de cursus nodig hebt om je sieraden te maken zijn exclusief en kan je bij mij aanschaffen of bestellen tijdens de lessen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om zilver, edelstenen, goud, goudsoldeer en bijouterieën.

 

Wachtlijst:

Op dit moment zitten mijn cursus groepen helaas vol en daarom werk ik met een wachtlijst. Zodra er een plekje vrij komt bij een groep plaats ik hier een nieuwe cursist van de wachtlijst op. Wil je deelnemen aan de cursus meld je dan alvast aan voor de wachtlijst en ik hou je op de hoogte over nieuwe beschikbare plekken bij de cursus edelsmeden.

 

Vanaf januari 2023 start ik weer met een nieuw cursusseizoen. Dit is de eerste mogelijkheid dat er weer plekken vrij komen bij de cursus. 

 

Edelsmeden

Edelsmeden is een echt ambacht waar je tijdens deze cursus kennis mee gaat maken. Tijdens de cursus ga je met diverse gereedschappen en machines aan de slag om je eigen sieraden te maken. Je leert diverse bewerkingen zoals; zagen, vijlen, solderen, polijsten enz. Dit echte handwerk maakt de cursus bijzonder en geeft je goed inzicht in hoe sieraden door een edelsmid gemaakt worden.

 

Edelsmeden is bij uitstek geschikt om echt even je gedachten te kunnen verzetten. Werken met je handen geeft veel voldoening. Je bent gefocust met je werkstuk bezig en vergeet al het andere, hierdoor kan je even je hoofd leegmaken. Daarnaast is het leuk om de werkstukken van andere cursisten te zien ontstaan, dit geeft vaak weer inspiratie voor wat nieuws. 

 

Cursus edelsmeden voor beginners

 

Tijdens de basiscursus maak je kennis met diverse edelsmidtechnieken en maak je verschillende sieraden. De eerste lessen werk je opdrachten uit die ervoor zorgen dat je belangrijke technieken leert. Daarna is er ruimte om eigen ontwerpen te bedenken en uit te voeren.

 

CURSUS EDELSMEDEN VOOR GEVORDERDEN

De vervolgcursus gaat iets dieper in op de edelsmidtechnieken. Je krijgt al meer handigheid in het edelsmeden en kan iets ingewikkeldere opdrachten aan. We gaan in de vervolgcursus ook oefenen met het zetten van edelstenen en we proberen nieuwe technieken uit. De vervolgcursus biedt veel vrijheid in het maken van je eigen ontwerpen. 

 

Workshops edelsmeden

De workshops edelsmeden zijn erg leuk om samen te doen met bijvoorbeeld; vriendinnen, zussen of collega’s. In een middag maak je dan allemaal je eigen sieraad. Je kunt bijvoorbeeld zelf een ring maken of een eigen hanger. Een perfect uitje voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje.

 

Twijfel je over de cursus dan is het ook een heel goed idee om eerst een workshop te doen. Zo maak je kennis met het edelsmeden en kan je ontdekken of de cursus bij je past. 

 

Lijkt het je ook leuk om zelf sieraden te maken? Neem een kijkje bij mijn workshops.