Workshop ring met steen

ZILVEREN BOLLETJES RING MET EDELSTEEN

 

Tijdens deze creatieve workshop ga je aan de slag om zelf een zilveren ring met (edel)steen te maken. De foto hiernaast laat een voorbeeld zien van hoe de ring er ongeveer uit gaat zien. Je hebt tijdens de workshop de keuze uit diverse soorten zilverdraad voor de ring. Bijvoorbeeld; bolletjes, vierkant, plat of rond. Ook kan je kiezen uit diverse kleuren stenen. Doordat je zelf jouw materialen gaat uitkiezen ontstaan er uiteindelijk allemaal verschillende ringen. Dit zorgt ervoor dat jullie allemaal met een unieke eigen ring naar huis gaan aan het einde van de workshop.

 

De workshop is inclusief:

 

* Materialen voor de ring

* Koffie/thee + wat lekkers

 

De workshop duurt ca. 4 uur. Hou rekening met uitloop; ik zorg altijd dat iedereen zijn ring af heeft en met een mooie zelfgemaakte ring naar huis gaat. 

Prijzen workshops:

 

Geplande workshops: 95 euro per persoon.

(Zodra ik 4-6 inschrijvingen heb voor een geplande workshop heb ik voldoende aanmeldingen om de workshop door te laten gaan.)

 

Zelf een workshop plannen:

Bij 4-6 personen: 95 euro per persoon

Bij 3 personen: 115 euro per persoon

Bij 2 personen: 135 euro per persoon

 

*De prijzen zijn inclusief materialen.

 


Wat ga je allemaal doen tijdens de workshop:

We starten de workshop met een korte uitleg. Ik laat jullie de materialen zien en jullie kiezen zelf een steen en het gewenste zilver. Vervolgens gaan we jullie ringmaten opmeten en uitrekenen hoe groot de ring moet worden.

 

Vervolgens gaan jullie onder mijn begeleiding aan de slag met het bewerken van de materialen. Hierbij komen diverse technieken aan bod zoals: zagen, vijlen, schuren polijsten en solderen.

 

Het is een leuke, actieve workshop waarbij je echt aan het werk gaat om je eigen ring te creëren. 

 

Materialen kiezen

Ring rond slaan

Polijsten

Materialen op maat zagen

Ring solderen

Steen zetten

Solderen

Onderdelen schuren

Eindresultaat