Cursus edelsmeden Brabant

Ik ben Corina Rietveld. Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als sieraadontwerpster. Sinds 2003 werk ik aan mijn eigen sieradencollectie onder mijn naam: Corina Rietveld. Voor mijn sieraden maak ik gebruik van alledaagse materialen en technieken. Deze vormen voor mij een bron van inspiratie. Ik houd ervan om oude bestaande technieken op een vernieuwende manier te gebruiken. Op deze manier ontstaan er zeer bijzondere sieraden bestaande uit knopen, garen en ook hout.

 

Bij mij kan je naast handgemaakte sieraden kopen, ook een cursus edelsmeden volgen. Vind je het leuk om met je handen bezig te zijn? Of lijkt het je leuk om eens je eigen sieraden te maken? Dan kan je bij mij een cursus edelsmeden volgen. Deze cursus is leuk voor bijvoorbeeld een vriendinnen dag, een team uitje of andere activiteiten waarbij je met een groep wat leuks wilt gaan doen.

 

Leren edelsmeden

Ik wil graag mijn kennis delen met anderen, die het vak van edelsmid een beetje willen leren. Ook al is het maar als hobby. Voor deze nieuwsgierige en leergierige mensen heb ik speciaal mijn cursus edelsmeden opgesteld. Ik vind het prettig om mensen te leren hoe met hun creativiteit te werk te gaan.

 

Wat leer je?

Eenmaal in mijn atelier in Rosmalen aangekomen kan je aanschuiven met maximaal 6 personen. We beginnen met de basiscursus edelsmeden, waarbij ik je laat kennismaken met de technieken van het edelsmeden en je werkt tevens aan je eigen ontwerpen. Ik werk bewust met kleine groepjes zodat ik een ieder voldoende aandacht kan geven. Vooral voor mensen die ervan houden om met hun handen te werken is het een geweldige uitkomst. Tijdens de cursus leer je verschillende bewerkingen zoals: zagen, vijlen, solderen en polijsten. Het echte handwerk maakt de cursus bijzonder en geeft je goed inzicht in hoe sieraden gemaakt worden.

 

Wat nog meer te doen

Nu kan jij door middel van de Cursus zelf je sieraden maken. Een mooie hanger of een prachtige ring. Helemaal uniek omdat je jouw fantasie en creativiteit erin hebt gezet. Na een paar uurtjes edelsmeden kan je in Rosmalen nog even nagenieten van enkele bezienswaardigheden zoals: de Sint-Lambertuskerk, met een gotische toren uit 1430. De Standerdmolen Rosmalen in de Molenstraat, uit 1732. Villa De Driesprong, uit 1890. Het landgoed Coudewater. En ook nog enkele openbare kunstwerken zoals: De Vlinderpoort, Watchtower II, en het Wiel van Rosmalen.

 

Je kan natuurlijk ook naar Den Bosch gaan, dat hier op een steenworp afstand ligt. Daar geniet je van de mooie binnenstad, de kanalen, de goede restaurants. Daarnaast is Den Bosch een leuke stad om een dagje te gaan shoppen. Zo combineer je jouw cursus met een leuk dagje of avondje uit.

 

Workshop edelsmeden Rosmalen

Woon je in het drukke Amsterdam en heb je interesse in een workshop edelsmeden? Dan kan je een ritje maken naar Rosmalen. Het is ongeveer een uurtje via de A2. Trommel een aantal vrienden van je op of je collega’s of zelfs je familieleden om een dagje te edelsmeden in Rosmalen. Het zal een hele belevenis worden. Deze workshop is leuk, gezellig en leerzaam!