Herfst


Herfst 2021

 

Ook al is de zomer mijn favoriete seizoen toch heb ik ook altijd weer zin in de herfst. Ik hou van de mooie herfstkleuren in de natuur, het lekkere najaarszonnetje en de geur die bij de herfst hoort.

 

Herfst is ook echt het seizoen waarin we weer meer binnen zijn en het dus ook fijn is om het weer gezellig te maken in huis. Met bijvoorbeeld een warme plaid op de bank, gezellige kaarsen en mooie bekers voor je warme chocomelk. 

 

Maar een fijne wandeling hoort ook zeker bij de herfst. Samen naar het bos en dennenappels en eikels zoeken om thuis mee te knutselen. Vaak gaan wij met een tas mooie herfst vondsten terug naar huis en daarna wat lekkers drinken. 

 Takjes sieraden.

 

Een uitzonderlijk zware storm in januari 2018 zorgde niet alleen voor problemen... mij heeft dit geïnspireerd tot het maken van een nieuwe collectie sieraden.

 

Bepakt met een grote tas en een snoeischaar ben ik op pad gegaan en heb ik de mooiste afgewaaide takken verzameld. Omdat veel takken nog in de knop zaten vond ik hele mooie takjes die je normaal gesproken niet ziet liggen. Zonder de storm waren deze takjes aan de boom blijven zitten en zouden ze zijn uitgegroeid uit tot mooie bloemen of bloesem.

 

Deze takjes in de knop heb ik verwerkt tot een serie handgemaakte sieraden. De bijzondere After The Storm collectie bestaat uit een serie handgemaakte oorbellen, armbanden, ringen en kettingen, waarvan een aantal gecombineerd met edelstenen in natuurlijke tinten.

 

Alle sieraden worden met de hand gemaakt dus heb je speciale wensen of wil je een andere kleur edelsteen? Vraag gerust naar de mogelijkheden: contact opnemen.

  

 Herfst oorbellen:

Deze takjes oorbellen passen perfect bij de herfst. Zowel de vorm als de kleur passen mooi bij het najaar. De zilveren takjes zijn gepatineerd waardoor ze de mooie donkere kleur krijgen. 

 


Herfst ringen:


Herfst kettingen:


Herfst armbanden:


Sprokkelen

 

In mijn collectie 'Sprokkelen' heb ik veel natuurlijke materialen gebruikt die je vindt als je lekker in het bos loopt bijvoorbeeld. Materialen zoals; berkenbast, takjes, en bast van takken/bomen, zijn een bron van inspiratie voor deze sieraden. 

 

Ik vind het mooi om natuurlijke materialen te combineren met zilver of goud. In de ring hiernaast is bijvoorbeeld een laagje berkenbast verwerkt tussen twee zilveren randjes. De berkenbast is behandeld met epoxyhars om hem stevigheid te geven.

 

 

 

 

 

 

 Sprokkel sieraden: