Lente

Het voorjaar is in zicht!

 

Het wordt weer steeds minder vroeg donker, temperatuur gaat boven de 10 graden, het voorjaar is in zicht! De voorjaarsschoonmaak hoort hier helaas ook bij. Nu dit jaar de sneeuw en het ijs is gesmolten gaan we met z’n allen weer aan de slag! Het huis weer eens goed poetsen en de zolder opruimen.

 

De jaarlijkse voorjaarsschoonmaak is in Nederland al een eeuwenoude traditie en deze neemt vaak meerdere dagen in beslag in de lente. Dit doen we omdat met de lente de wereld weer opstart. De bladeren komen weer terug en bloemen komen tot bloei. Hierdoor voel je je vrolijker en krijg je meer energie om een frisse start te maken en de boel eens flink schoon te maken, spullen uit te zoeken en op te ruimen!

 

 

 


‘Oud’ wordt vintage mooi

 

Vaak belanden die oude spullen dan in de prullenbak, maar soms kom je weer eens wat tegen waarvan je was vergeten dat je het had.

 

Dat oude sieraden kistje die nog van je oma was bijvoorbeeld. Zonde om weg te gooien toch! Maar ja, je draagt het eigenlijk niet echt meer en het ligt maar een beetje stof te vangen. Wat je kan doen is deze sieraden een nieuw jasje geven door het om te laten smelten en er een nieuw design van te laten maken.

 

Een poetsbeurt doet vaak ook wonderen voor een sieraad. Door dit te doen bespaar je jezelf het geld om een heel nieuw sieraad te kopen en ga je weer een sieraad dragen met sentimentele waarde. De al zo saaie voorjaarsschoonmaak heeft je nu toch weer wat extra’s opgeleverd!

 

 


Sieraden schoonmaken:

Deze plekken heb je waarschijnlijk nog nooit schoongemaakt

 

De grote voorjaarsschoonmaak is vaak niet heel spannend, je volgt je normale schoonmaak routine en doet nog net eventjes wat meer.

 

Maar wist je dat er heel veel plekken in het huis zijn die je waarschijnlijk nog nooit schoon hebt gemaakt? Hiermee bedoel ik niet het aller uiterste hoekje van het plafond of de kelder maar plekken of dingen die dagelijks gebruikt worden.

 

Dingen zoals de vaatwasser, droger en wasmachine, maar ook de afstandsbediening, lichtknopjes en toetsenborden worden vaak vergeten. En dit terwijl deze veel worden aangeraakt en dus veel bacteriën en virusdeeltjes kunnen bevatten, daar maar ook eventjes een doekje overheen doen dus.

 

Sommige plekken als de boven- en achterkanten van kasten worden natuurlijk ook zelden schoongemaakt maar dat is minder erg. Deze plekken worden namelijk nooit aangeraakt dus om bij deze plekken er een keer tijdens de grote voorjaarsschoonmaak even een doekje overheen te doen is wel genoeg.


Tips voor een frisse start

 

Om fris van start te gaan met de voorjaarsschoonmaak zijn hier wat tips om ervoor te zorgen dat je efficiënt te werk gaat en niks vergeet!

 

  • TIP 1: Begin met een lijstje maken van wat er allemaal moet gebeuren. Hierdoor kan je tijdens het schoonmaken af gaan vinken en heb je een duidelijk doel om naar te werken.
  • TIP 2: Kijk van tevoren of dat je alles in huis hebt om aan de slag te gaan. Niemand vind het leuk om tijdens het schoonmaken erachter te komen dat je iets niet of niet genoeg hebt.
  • TIP 3: Zet je lievelings playlist aan voor tijdens het schoonmaken. Niets is zo fijn dan je verstand op nul te zetten en heerlijk naar je favoriete liedjes te luisteren. Hierdoor zal het schoonmaken een stuk leuker zijn en ben je sneller klaar.
  • TIP 4: Vele handen maken licht werk. Om in je eentje alles te doen is natuurlijk niet fijn. Als je een gezin of huisgenoten hebt kan je deze ook aan het werk zetten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun kamer alvast opruimen voordat je komt met de stofzuiger en je huisgenoot kan ook zeker meehelpen zodat het twee keer zo snel klaar is. 

 

 


Tuin lente-proof

 

Nadat je dan weer een heerlijk fris en opgeruimd huis hebt, is het tijd om aan de tuin te beginnen en deze lente-proof te maken!

 

Als eerste kan je je tuin onkruidvrij maken, door de heerlijke lentezon groeit onkruid harder dan normaal. Advies is dus om het snel te doen voor het meer verspreid over je tuin. Een tip hierbij is om eventuele huisdieren een handje te laten helpen door ze door de tuin heen te laten lopen, bijvoorbeeld kippen en konijnen kunnen jouw onkruid ook lekker opeten. Dan hoef je zelf ook wat minder te doen!

 

Begin nu ook om alvast mooie bloemzaden en voorjaarsbollen te planten. Door dat nu te doen zal je in het voorjaar een hele mooie en gezellige tuin hebben.

 

Verder moet je om je tuin helemaal klaar te maken niet vergeten te snoeien, het gras te maaien, de vijver schoon te maken en het terras klaar te maken. Je wilt natuurlijk niet als het weer lekker weer is vieze tuinstoelen hebben met vogelpoep!


Bloemetjes en bijtjes

 

In het voorjaar staat alles in bloei. Hierdoor komen ook allerlei insecten weer in je tuin. Mooie vlinders fladderen tussen de bloemen net als bijtjes. (Laten we het over de muggen maar niet hebben…)

 

Om hierop in te spelen met je sieraden kan je kijken bij de collectie Nature. Deze collectie is geïnspireerd op dieren en natuur, het is een collectie met mooie, elegante minimalistische sieraden die helemaal bij de tijd zijn.

 

Met deze sieraden ben jij ook helemaal klaar voor de lente!


Bijtjes Sieraden:

Van in de knop tot in je oor!

 

Takjes die nog in de knop zitten zie je ook veel in het begin van het voorjaar. Dit is leuk om te zien, als je deze ontluikende knoppen ziet kan je jezelf afvragen wat voor mooie bloemen eruit zullen komen als ze in bloei staan.

 

Maar wat ook kan is de knoppen zelf eens goed bekijken. Misschien raak je er ook wel door geïnspireerd. Heb je er ooit al over nagedacht hoe leuk ze er eigenlijk uit zien? En hoe leuk ze eruit kunnen zien als sieraden?

 

In de collectie After the storm zijn ontluikende knoppen aan takjes gebruikt als inspiratie voor het design van verschillende sieraden. Deze unieke en mooie sieraden zijn dan ook een absolute must voor het voorjaar!

 

Hier wat voorbeelden van wat er allemaal in de collectie te vinden is:


Takjes in de knop:

Reactie schrijven

Commentaren: 0