After the storm

 

Een uitzonderlijk zware storm in januari 2018 zorgde niet alleen voor problemen... mij heeft dit geïnspireerd tot het maken van een nieuwe collectie sieraden. Bepakt met een grote tas en een snoeischaar ben ik op pad gegaan en heb ik de mooiste afgewaaide takken verzameld. Omdat veel takken nog in de knop zaten vond ik hele mooie takjes die je normaal gesproken niet ziet liggen. Zonder de storm waren deze takjes aan de boom blijven zitten en zouden ze zijn uitgegroeid uit tot mooie bloemen of bloesem.

 

Deze takjes in de knop heb ik verwerkt tot een serie handgemaakte sieraden. De bijzondere After The Storm collectie bestaat uit een serie handgemaakte oorbellen, armbanden, ringen en kettingen, waarvan een aantal gecombineerd met edelstenen in natuurlijke tinten.

  


ArmbandenOorbellenRingenKettingen


Sieraden afgegoten in zilver

De gevonden takjes in de knop heb ik in zilver (of goud) gegoten waarbij de structuur mooi bewaard is gebleven. Een aantal zilveren takjes zijn glanzend gepolijst, waardoor ze de lichte zilveren kleur hebben. Daarnaast zijn er een aantal gepatineerd, waardoor ze een donkere kleur krijgen. Dit geeft de sieraden een natuurlijk karakter dat perfect past bij de takjes. De collectie kan mooi onderling worden gecombineerd, zodat je een complete set kunt samenstellen.

 

Sieraden met edelsteen

 

Bijzonder zijn de sieraden waarin een edelsteen is verwerkt. Door de toevoeging van edelstenen als peridot, amethist of rookkwarts krijgen de sieraden een extra betekenis. Bijvoorbeeld de ring met citrien, waarvoor een tak is gebruikt die nog mooi in de knop zat. Citrien staat voor zelfvertrouwen, individualiteit, energie en levensvreugde. Door het toevoegen van deze subtiele edelsteen is het alsof de knoppen ontluiken. De lange oorhangers met witte kwarts zijn geweldige blikvangers in je oren. Spiritueel gezien is de witte kwarts een geneeskrachtige steen dat zorgt voor balans in je lichaam. Daarnaast zijn het prachtige oorbellen met een knipoog naar de natuur.