After the storm

 

Een uitzonderlijk zware storm in januari 2018 zorgde niet alleen voor problemen... mij heeft dit geïnspireerd tot het maken van een nieuwe collectie sieraden. Bepakt met een grote tas en een snoeischaar ben ik op pad gegaan en heb ik de mooiste afgewaaide takken verzameld. Omdat veel takken nog in de knop zaten vond ik hele mooie takjes die je normaal gesproken niet ziet liggen. Zonder de storm waren deze takjes aan de boom blijven zitten en zouden ze zijn uitgegroeid uit tot mooie bloemen of bloesem.

 

Deze takjes in de knop heb ik verwerkt tot een serie handgemaakte sieraden. De takjes zijn afgegoten in zilver waarbij de structuur mooi bewaard is gebleven. Sommige zilveren sieraden hebt ik gepatineerd waardoor ze een mooie donkere kleur krijgen. Dit geeft de sieraden een mooi natuurlijk karakter wat perfect past bij de takjes. 

 

De sieraden zijn uitgevoerd in 925 zilver gecombineerd met diverse edelstenen in natuurlijke tinten.