Valentijn

VALENTIJNSDAG

 

Op 14 februari is het Valentijnsdag. De dag waarop je een geheime liefde een kaartje kunt sturen of iets leuks kunt geven. Maar je kunt ook je geliefde, een vriend of familielid iets sturen om te laten merken dat je blij bent met die vriendschap of liefde.

 

Het is in ieder geval de dag waarop we laten zien dat we om iemand geven en die persoon waarderen. In deze tijd met het coronavirus is het soms al lastig om de mensen waar je van houdt regelmatig te bezoeken.

 

Daarom is Valentijnsdag dit jaar een perfect moment om de mensen waar je van houdt een klein cadeautje of kaartje te sturen, gewoon om te laten weten dat je aan ze denkt en van ze houdt.  

 

Graag inspireer ik je met deze giftguide om de leukste cadeautjes uit mijn collectie online te bestellen. 

  

 

 

 


TIP

Een tip voor het uitzoeken van een cadeau is het geven van een set oorbellen, een armband of een mooie ketting. Deze sieraden zijn niet of nauwelijks afhankelijk van een maat en daarmee kan je iemand dus goed verrassen. 

 

POST CADEAU

Natuurlijk kan ik jouw bestelling ook direct versturen naar de gelukkige ontvanger. Ik verpakt het dan feestelijk zodat de ontvanger echt verrast wordt met een prachtig sieraad cadeau per post.

 

PERSOONLIJKE BOODSCHAP

Wil je een persoonlijke boodschap vermelden bij je cadeautje voor jouw Valentijn? Dat kan zeker, stuur me een mailtje met jouw tekst en ik zorg dat het cadeautje wordt ingepakt met jouw persoonlijke boodschap erbij. Je kunt je persoonlijke tekst ook vermelden in de opmerking bij je bestelling. 

 


ROZEN

Tijdens Valentijnsdag worden veel rozen cadeau gegeven. Deze bloem staat symbool voor de liefde en romantiek.

 

SYMBOLIEK

De roos heeft een uitgebreide symboliek, dit verschilt per kleur maar ook per aantal. De rode roos staat bijvoorbeeld voor liefde, trouw, respect en vriendschap. Een rode roos betekent ook perfectie en schoonheid.

  

Een lichtroze of zalmkleurige roos staat voor zoet, elegant en romantiek. Maar roze rozen betekenen ook blijdschap en bewondering, je kunt deze kleur dus ook aan je geliefde geven, maar deze kleur wordt ook veel gebruikt in Moederdag boeketten. 

 

SIERAAD MET ROOSJE

Naast het geven van rozen zijn sieraden ook een perfect cadeau met Valentijn. De zilveren roosjes sieraden vind ik perfect passen bij deze dag. Een mooi subtiel sieraad met een roosje wat staat voor liefde en romantiek.

 Roosjes Sieraden:


ROOD 

Rood is de kleur van liefde, passie en moed. Daarom zie je rondom Valentijnsdag veel rode producten welke mooi passen bij de liefde.

 

ROZE

Maar naast rood wordt er ook veel roze getoond. Deze kleur heeft een andere betekenis maar past ook prima bij Valentijn. Roze staat voor onvoorwaardelijke liefde, vrouwelijkheid, zachtheid en kwetsbaarheid.

 

ZEG HET MET KLEUR

In mijn sieraden werk ik ook veel met kleur. In de onderstaande selectie heb ik een aantal mooie sieraden geselecteerd met de kleur roze en rood welke mooi passen bij Valentijn.

 

De geborduurde sieraden zijn voorzien van een subtiel handgemaakt borduurwerkje wat het sieraad kleur geeft. 

 

 

 

 

 Rood en roze:

ZEEUWSE KNOOPJES

 

Een prachtig traditioneel knoopje verwerkt in stijlvolle sieraden. 

 

In deze collectie heb ik het Zeeuwse knoopje verwerkt tot mooie fijne sieraden met een moderne twist. Door bijvoorbeeld het toevoegen van witte of zwarte pareltjes en zilveren elementen ontstaan er mooie moderne Zeeuwse knoop sieraden. 

 

Het ontwerp van de Zeelandse knoop is fijntjes opgebouwd met prachtige details. De bol in het midden wordt omringd door kleine bolletjes. Daaromheen ligt het delicate fijne draadwerk. Er wordt ook wel gezegd dat de vorm is gebaseerd op de bloem met de Latijnse naam Astranti: ‘Zeeuws knoopje’.

 

De collectie Zeeuwse knoop sieraden is uitgevoerd in zilver en bestaat uit diverse sieraden zoals een ring, kettingen en oorbellen.