Zomer 2021

ZOMER 2021... KOM MAAR OP!

 

Na een lange winter kijkt iedereen natuurlijk uit naar de zomer. De voorbereidingen worden getroffen, een nieuwe zomerse garderobe met bijpassende sieraden.

 

Ook dit jaar kan er nog rekening gehouden worden met de staycation vanwege covid. Dit betekent alleen niet dat het saai hoeft te worden! 

 

Fijne zomer!

 


What's in my bag?

 

Of je nou nog een jaartje in Nederland blijft of toch naar het buitenland gaat deze zomer, je moet altijd een goed gevulde tas/koffer meenemen. Hierbij een checklist voor wat je niet kan vergeten mee te nemen!

  • Jurkjes, jurkjes zijn een kledingstuk die nooit gemist kan worden op vakantie. Perfect voor dagjes strand, maar ook voor shoppen of uit eten.
  • Bloesjes, deze kan je ook altijd dragen en zijn lekker luchtig voor het warme weer.
  • Zomerse sieraden, deze zijn nodig om een outfit af te maken natuurlijk. Dit kan met mooie bloemen sieraden zoals een ketting met een roosje, of met leuke dieren zoals een vlinder, bijtje of zeepaardje. Dit is allemaal erg zomers en zullen dus een goede toevoeging zijn aan je outfit deze zomer. 
  • Sandalen/slippers, makkelijk inloop schoenen zijn ook van essentieel belang in de zomerse maanden. Het gaat namelijk allemaal om comfort op vakantie. En met een paar mooie sandalen en slippers zie je er ook nog eens leuk uit!


Zomerse Sieraden:

Ketting vleermuis
vanaf € 89,00
Ketting vlinder
vanaf € 89,00
Ketting zeepaardje
vanaf € 89,00

De leukste haarstijlen deze zomer.

 

Bij de mooie jurkjes en sieraden hoort natuurlijk ook een leuke coupe. Waar iedereen in de zomer natuurlijk tegenaan loopt (of juist naar uit kijkt) is het hele warme weer. Lange haren lijken dan altijd in de weg te zitten en veel te warm zijn. Je moet dus iets met je haren.

 

Door je lange haren op een leuke manier vastmaken kan je ook meer de aandacht trekken naar je gezicht en de mooie sieraden die je in en om hebt. Maar ja, een snelle staart of knot op je hoofd ziet er niet altijd even leuk uit. Wat zijn haarstijlen die in de zomer goed werken? Een trend die er nu heel erg is, is een grote klem in je haren. Met deze grote klem zet je je haar dan vast in een lage knot. Dit ziet er erg ‘effortless’ uit, maar is toch heel erg leuk! Zie mijn Pinterest bord voor ideeën. 

 

Nog een goede manier om je haar uit je gezicht te werken is de vissengraat vlecht, deze tijdloze haarstijl blijft altijd mooi eruit zien. Wil je misschien iets nieuws proberen, dan kan je ook invlechten maken. Je kan ervoor kiezen om er eentje door het midden van je haar te doen of je kan er twee aan beide kanten van je hoofd maken. Deze invlechten zitten vaak wat strakker dan de vissengraat en blijven dan ook wat langer zitten.

 Zomerse oorbellen:

En als je haar dan toch mooi omhoog zit dan zijn bijpassende oorbellen een perfect combinatie. Doordat je haar omhoog zit gaat alle aandacht uit naar je oorbellen. Hieronder vind je een paar mooie zomerse exemplaren:


Nieuwe oorbellen:


Zomerse bolletjes ringen:


Genieten van zomerse gerechten en drankjes

 

In je zomervakantie wil je natuurlijk lekker eten en drinken. Een lekker en makkelijk recept wat past bij vakantie zijn pizza-wraps. Hierbij gebruik je een wrap als pizzabodem. Hierop doe je een beetje pastasaus en vervolgens beleg je jouw pizza met allerlei ingrediënten zoals jij dat graag wilt.

 

Vervolgens doe je de pizza wrap ca. 8 minuten in de oven op 200 graden. Hier vind je een voorbeeld van een pizza wrap: 

 

https://www.leukerecepten.nl/recepten/vegetarische-tortilla-pizza/

 

De zomer is natuurlijk ook het seizoen van salades, pasta salades zijn altijd een hit, maar probeer dit jaar ook eens een heerlijke couscous salade met marokkaanse gehaktballetjes. Zo krijgt je zomerse salade nog een extra touch. Een lekker recept hiervoor vind je bijvoorbeeld in het leuke boek: Heerlijke Zomer - Project Gezond. 

 

Heerlijke Zomer - Project Gezond Zelf ijsjes maken.

 

Wat ook heel erg leuk is om te maken, al helemaal met kleine kinderen, zijn ijsjes. Een lekker recept voor ijsjes zijn de frisse yoghurt ijsjes met zomerfruit uit het boek: Heerlijke Zomer - Project Gezond.

 

● 75 gram aardbeien

● 75 gram blauwe bessen

● 40 gram suiker

● 250 gram yoghurt

● ½ citroen

 

Bereiding: Snij de aardbeien in stukjes. Doe de aardbeien, blauwe bessen en het suiker in een pannetje, voeg een eetlepel water toe en laat het zachtjes koken voor 20 minuten. Verdeel het fruitmengsel in twee delen en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Dan ga je de yoghurt pureren met de sap van de halve citroen en een helft van het fruitmengsel tot een glad mengsel. Vul de ijsvormpjes tot de helft met het yoghurt-fruit mengsel, en dan vul de andere helft met alleen het fruitmengsel. Zet dan de ijsvormpjes minstens vier uur in de vriezer en ‘voila’ heerlijke zelfgemaakte ijsjes voor in de zomer! Zomerse kleuren:

Bij de zomer horen vrolijke kleuren. Zoals je bijvoorbeeld ziet in de gekleurde cocktails en de ijsjes met fruit. Rode aardbeien, blauwe bessen, gele citroen, groene munt en basilicum. Deze mooie kleuren doen mij gelijk denken aan mijn borduurwerkjes in de zilveren sieraden. Deze sieraden passen qua kleur perfect bij de zomer. 


Zomerse cocktails en mocktails.

 

De zomermaanden zijn natuurlijk ook de uitgelezen maanden waarop we een terrasje pakken met een lekkere cocktail. Deze kan je ook thuis makkelijk maken, zo kun je gezellig met een ‘homemade’ cocktail in je tuin zitten en genieten van de zon.

 

Hier volgt een lijstje met heerlijke en makkelijk thuis te maken cocktails:

  • tinto de verano → 50/50 rode wijn en bitter lemon, ijs
  • pina colada → witte rum, ananassap, kokosmelk, ijs
  • margarita’s → tequila, triple sec, limoensap en limoen, ijs

Liever een alcoholvrij drankje? Er zijn ook heerlijk mocktails die je thuis kan maken zoals:

  • virgin mojito → ½ limoen, verse munt, rietsuiker, tonic, ijs.
  • virgin sangria → fruit naar keuze, gemberbier, druivensap, limoensap, ijs.
  • peren punch → peer, citroensap, perensap, vanille-essence, ahornsiroop, alcoholvrije rumsiroop, ijs. 

 

Ik heb een aantal lekkere recepten voor cocktails met en zonder alcohol bewaard op mijn Pinterest bord. Klik hieronder om naar mijn Pinterest bord te gaan.


De meest bijzondere vakantiebestemmingen.

 

Dat we dit jaar nog geen verre reizen kunnen/willen maken betekent niet dat we niet kunnen kijken welke landen er nog op onze bucketlist komen te staan. Na twee zomers met Corona is het natuurlijk fijn om naar een prachtige vakantie toe te leven die er volgend jaar wel kan komen.

 

Hier zijn alvast wat landen die zeker op je bucketlist kunnen!

 

1. Bhutan; is een Aziatisch land dat nog niet veel is bezocht en zich dus nog niet heeft overgegeven aan extreme verwestering. Je kan er in de bergen kloosters bezoeken, monniken ontmoeten en eeuwenoude rituelen meemaken. Om dit land te kunnen bezoeken moet je wel met een reisorganisatie boeken, want alleen die kunnen voor een tourist permit zorgen. Dit is om massatoerisme tegen te gaan.

 

2. Zanzibar, dit is rechtvaardig het populairste eiland van Tanzania. Van witte zandstranden aan de kust tot aapjes spotten in Jozani Forest. Zanzibar is rijk aan mooie culturen en lekkere kruiden.

 

 


 

3. Panama, net als Bhutan is Panama een land wat vaak wordt vergeten bij het boeken van een vakantie. Als men naar Midden-Amerika wilt gaan gaan ze vaak naar Guatemala of Honduras. Panama wordt beschreven als puur en je kan er allerlei avonturen beleven. Ook kan Panama heel romantisch zijn, perfect voor een huwelijksreis! 

 

4. IJsland, dit is een land voor de echte avonturiers. Je kan dit land bezoeken in de zomer en in de winter. In de zomer komen onder andere walvissen dicht bij de kust en wordt het amper donker. In de winter is het land bedekt met een mooie en vooral dikke laag sneeuw. Het Noorderlicht geeft IJsland dan een mystiek karakter. Ook is het vieren van nieuwjaar in IJsland een prachtig feest met vuurwerk. 

 

5. Botswana, dit prachtige land dat in het zuiden van Afrika ligt is ook een mooie plek om op vakantie te gaan. Het heerlijke warme weer laat je even het koude Nederland vergeten. Botswana is rijk aan wilde dieren als Olifanten, leeuwen, stokstaartjes en allerlei verschillende vogels. Dit maakt safari’s in het land onvergetelijk 


Reactie schrijven

Commentaren: 0