Herfst

DE HERFST KOMT ERAAN

 

Een nieuw seizoen waarin we meer tijd binnen doorbrengen als het buiten onstuimig is, maar ook herfstwandelingen maken als het juist een mooie herfstdag is.

 

Maar ook het seizoen waarin ik het gezellig vind om samen met mijn kinderen koekjes te bakken als het buiten regent, samen warme chocomelk te drinken of een lekkere appeltaart te bakken.

 

Ik vind de herfst een fijn seizoen, ik hou van de veranderende kleuren in de natuur. Lekker naar buiten gaan op de mooie herfstdagen maar daarnaast ook de regenachtige dagen waarop het heerlijk is om lekker binnen te cocoonen met een boek op de bank. 

 

In dit blog verschillende ideeën en inspiratie voor deze herfst!Herfst Bucket List

 

Mij leek het leuk om dit jaar eens een lijstje te maken met allemaal leuke dingen om in de herfst te doen. Ik kwam uit op deze Bucket List en hoop je te inspireren met lijstje met herfstige activiteiten. Maar natuurlijk is het ook heel leuk om een eigen Bucket list te maken. Ik ben benieuwd of jullie leukere en originelere ideeën kunnen bedenken dan ik ;-)

 


Dennenappel ketting

 

Deze kleine ketting is een mooi sieraad voor de herfst. Het donkere hangertje in de vorm van een dennenappel past mooi in de donkerdere tinten die je in de herfst terug ziet in je kleding. Een subtiel sieraad dat je makkelijk overal bij kunt combineren; een kettinkje wat je veel zult dragen.

 

Het dennenappeltje is gegoten van echt zilver (925) en daarna gepatineerd waardoor de binnenkant van de dennenappel een zwarte kleur heeft gekregen. Dit geeft het dennenappeltje meer diepte en een natuurlijke uitstraling. De hanger is gecombineerd met een dun collier van echt zilver.Je huis herfstklaar maken

 

De herfst is het seizoen waarin we weer meer binnen zijn en we het fijn vinden om ons huis gezellig te maken. Lekker met een boek of tijdschrift op de bank kruipen, samen een bordspel spelen, iets lekkers bakken of warme chocolademelk drinken.

 

Maar hoe geef je jouw interieur een gezellige herfstsfeer? Hierbij een aantal tips om je huis herfstklaar te maken:

  1. Koop mooie kaarsen.
  2. Leg een lekker warme plaid op de bank of binnen handbereik zodat je die er 's avonds zo bij kunt pakken. 
  3. Koop nieuwe kussen hoezen, deze accessoires geven je interieur direct een andere sfeer. Vaak is alleen het vervangen van de hoezen voldoende om een groots effect te bereiken. 
  4. Koop mooie grote mokken om zelf warme chocolademelk in te maken. Ik doe dat nog heel ouderwets met suiker en cacao omdat we dat het lekkerste vinden. 
  5. Zorg voor decoratie in gezellige warme herfstkleuren. Bijvoorbeeld bloemen, droogbloemen of gezellige waxine lichtjes in herfsttinten. 
  6. Haal een lekkere geur in huis, dit kan door geurkaarsen, huisparfums of olie. Maar natuurlijk kan je ook een lekkere appeltaart bakken voor de gezellige geur in huis of een heerlijke pan pompoensoep.

 Houten oorbellen

 

In deze bijzondere zilveren oorbellen zijn echte stukjes hout verwerkt. De kleine plakjes hout hebben een mooie tekening waardoor je de jaarringen van het takje ziet in de oorbellen. De oorbellen zijn gemaakt van zilver en daar is een klein stukje hout ingelegd wat vervolgens afgelakt is om het water en vuil afstotend te maken. 

 

Omdat hout een natuurproduct is zal het hout van iedere set oorbellen net een andere kleur of tekening hebben. Dit maakt iedere set uniek!

 

In dezelfde serie sieraden: Sprokkelen, zijn ook ringen en hangers met hout verkrijgbaar. 

 

Heb je een eigen bijzonder stukje hout dat je verwerkt wilt hebben in een sieraad? Neem gerust contact op over de mogelijkheden.
De modekleuren van deze herfst

Bij een nieuw seizoen horen nieuwe trendkleuren. Voor het najaar 2019 - 2020 heeft Pantone ook weer een voorspelling gedaan. Met deze modekleuren in je achterhoofd is het fijn om je garderobe aan te vullen met leuke nieuwe items. Zo kan je combinaties maken die bij jou passen en een aanvulling zijn op je kledingkast.

 

Een trend van dit najaar is dat kleuren op een hele innovatieve manier gecombineerd worden. Er worden hele onverwachte kleurencombinaties gemaakt. Ook worden de kleuren op onverwachte wijze verwerkt in kledingpatronen en dessins. Het doet soms wat denken aan de jaren '80 en '90. 

 

Met de Pantone kleuren van dit najaar heb ik 3 kleurenpaletten gemaakt. Ik heb de kleuren bij elkaar gecombineerd die ik mooi bij elkaar passen en daarmee drie sferen neergezet. Met deze kleurencombinaties hoop ik je te inspireren voor dit najaar en lekker aan de slag te gaan met nieuwe kleuren en misschien wel het maken van je eigen combinaties. 

 

Hieronder zie je de Pantone trendkleuren van dit najaar verwerkt in mijn drie kleurenpaletten.

 
Het lekkerste chocolademelk recept

 

Onze kinderen zijn in de herfst en winter dol op warme chocolademelk. Maar niet uit een pak... het lekkerste vinden ze zelfgemaakte chocolademelk. Ik maak het nog altijd heel ouderwets met suiker, cacao en melk. 

 

Het lekkerste hieraan vind ik dat je zelf kunt bepalen hoe sterk je de cacao smaak wilt hebben en hoe zoet je de chocolademelk maakt. Misschien maken jullie het ook altijd zelf maar het leek mij leuk om met jullie te delen hoe ik het altijd klaarmaak... en zonder cacao klontjes!

 

  • Doe 1 theelepel cacao en 2 theelepels suiker in een theeglas. (Je kunt naar eigen smaak natuurlijk extra cacao toevoegen voor een sterkere chocolademelk, of extra suiker voor een zoetere smaak)
  • Giet een scheutje gekookt water op de cacao en suiker.
  • Roer goed door totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Meng koude melk bij dit cacao/suiker mengsel en roer het goed door. Zet de beker nu 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand en verwarm de chocolade melk. Drink smakelijk!


After the storm

 

Een uitzonderlijk zware storm in januari 2018 zorgde niet alleen voor problemen... mij heeft dit geïnspireerd tot het maken van een nieuwe collectie sieraden. Bepakt met een grote tas en een snoeischaar ben ik op pad gegaan en heb ik de mooiste afgewaaide takken verzameld. Omdat veel takken nog in de knop zaten vond ik hele mooie takjes die je normaal gesproken niet ziet liggen. Zonder de storm waren deze takjes aan de boom blijven zitten en zouden ze zijn uitgegroeid uit tot mooie bloemen of bloesem.

 

Deze takjes in de knop heb ik verwerkt tot een serie handgemaakte sieraden. De bijzondere After The Storm collectie bestaat uit een serie handgemaakte oorbellen, armbanden, ringen en kettingen, waarvan een aantal gecombineerd met edelstenen in natuurlijke tinten.

 

Deze mooie sieradencollectie past mooi bij de herfst door het gebruik van takjes en donkere gepatineerde tinten in de sieraden. Prachtige items om te combineren met je herfst outfit.