Zilverdag Schoonhoven

Kom, kijk en bewonder Zilverstad Schoonhoven

 

Zilverliefhebbers opgelet. Op 2e Pinksterdag - 5 juni 2017 is Schoonhoven Zilverstad the place to be. De historische binnenstad is die dag van 10.00 tot 17.00 uur één grote goud- en zilversmidswerkplaats. Verspreid over meer dan 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk, bewonder én koop; want natuurlijk wordt veel van het moois die dag verkocht en hoef je niet met lege handen naar huis!

 

Zilversmeden laten je maandag 5 juni 2017 de fijne kneepjes van het vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten je welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn al die ateliers, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum, die Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken. Niet alleen op 2e Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.

 

 

Wordt 2e Pinksterdag ook jouw Zilverdag? Tijdens de Zilverdag zal ik diverse collecties sieraden verkopen en presenteren. Naast alle sieraden zijn er ook materialen en gereedschappen te koop om zelf sieraden te maken.

 

Kom langs en maak er gezellig dagje uit of een lang pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. En je kunt er natuurlijk ook in een Bed & Breakfast of hotel logeren. Voor meer informatie over de Zilverdag kijk je op: https://www.zilverdag.nl

 

Tot dan!