Workshop wikkelring maken

Datum 21 juni 2019:  10:00 - 14:00 uur

WIKKELRING MET GEKLEURDE DRAADJES

 

De zilveren wikkelring met gekleurde draadjes heb ik speciaal bedacht voor een aangevraagde workshop. Het leek mij leuk om de combinatie tussen deze twee uiteenlopende materialen toe te passen in een korte workshop. Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf een wikkelring maken met behulp van allerlei edelsmid technieken; zagen, vijlen, schuren, solderen en polijsten. De foto hiernaast laat een voorbeeld zien van hoe de ring er ongeveer uit gaat zien. Je hebt tijdens de workshop keuze uit de hoeveelheid uitsparingen die je in de ring wilt maken en uit diverse kleuren garen. Hierdoor maak je een ring naar jouw persoonlijke smaak. Aan het einde van de workshop gaan jullie allemaal naar huis met jullie 'eigen' wikkelring. 

 

De workshop is inclusief:

* Materialen voor de ring.

* Koffie/thee + wat lekkers en een broodje.

 

Afhankelijk van de grote van de groep duurt de workshop 3-4 uur. Hou rekening met uitloop; ik zorg altijd dat iedereen zijn ring af heeft en met een mooie zelfgemaakte ring naar huis gaat. 

Prijs van de workshop:

 

De workshop wordt gegeven op vrijdag 21 juni van 10:00 - 14:00 uur. (Hou rekening met wat uitloop.)

 

Ik heb plek voor 4 tot 6 personen bij deze workshop,  de prijs is 60 euro per persoon. Dit is inclusief materialen, koffie/thee, wat lekkers en een broodje voor de lunch. Mocht ik te weinig aanmeldingen krijgen dan behoud ik me het recht voor om de workshop te annuleren.

 

(Nog 5 plekken beschikbaar.)

 


Wat ga je allemaal doen tijdens de workshop:

We starten de workshop met een korte uitleg. Ik laat jullie voorbeelden zien en jullie kiezen zelf hoeveel uitsparingen je in de ring wilt maken. Vervolgens gaan we jullie ringmaten opmeten en uitrekenen hoe groot de ring moet worden.

 

Onder mijn begeleiding gaan jullie aan de slag met het bewerken van het zilver. Hierbij komen diverse technieken aan bod zoals: zagen, vijlen, schuren polijsten en solderen.

 

Kortom; een leuke, creatieve workshop waarbij je ontdekt hoe het is om op ambachtelijke wijze een eigen ring te maken.

 

Zagen

Polijsten

Details vijlenagen

Garen wikkelen

Solderen

EINDRESULTAAT