Workshop hamerslag ring met aanschuifring

Datum: zaterdag 7 november 2020 van 14:00 - 18:00 uur

Deze workshop is vol

 

Corona: Omdat ik graag rekening hou met de 1,5 meter maatregel worden er momenteel maar 4 personen per workshop ingepland. Daarnaast zijn er extra hygiëne maatregelen genomen om zo veilig mogelijk samen te werken in het atelier. 

HAMERSLAG RING MET AANSCHUIFRING

 

Tijdens deze creatieve workshop ga je aan de slag om zelf een zilveren ring te maken. De ring bestaat uit 2 ringen; een brede ring met hamerslag en een smalle rond ring met steentje. De foto hiernaast laat een voorbeeld zien van hoe de ring er ongeveer uit gaat zien.

 

Je hebt tijdens de workshop de keuze uit diverse kleuren steentjes voor de aanschuifring. Ook kan je de hamerslag met verschillende soorten hamers maken waardoor er ook een andere structuur gemaakt kan worden.

 

Doordat je zelf de bewerking en het steentje gaat uitkiezen ontstaan er uiteindelijk allemaal verschillende ringen. Dit zorgt ervoor dat jullie allemaal met een unieke eigen ring naar huis gaan aan het einde van de workshop.

 

De workshop is inclusief:

* Materialen voor de ring

* Koffie/thee + wat lekkers 

 

De workshop duurt ongeveer 4 uur. Hou rekening met uitloop; ik zorg ervoor dat iedereen met een mooie zelfgemaakte ring naar huis gaat. 

 

 

Prijs van de workshop: 75 euro per persoon.

 

De workshop wordt gegeven op zaterdag 7 november 2020 van 14:00 - 18:00 uur. (Houd rekening met wat uitloop.)

 

Ik heb plek voor 4 personen bij deze workshop,  de prijs is 75 euro per persoon. Dit is inclusief materialen, koffie/thee en wat lekkers. Mocht ik te weinig aanmeldingen krijgen dan behoud ik me het recht voor om de workshop te annuleren.

 


Wat ga je allemaal doen tijdens de workshop:

We starten de workshop met een korte uitleg. Ik laat jullie de materialen en een voorbeeld ring zien. Daarna kiezen jullie zelf een steen uit en gaan we aan de slag. We starten met het opmeten van jullie ringmaten en gaan uitrekenen hoe groot de zilveren strips voor de ring moet worden.

 

Vervolgens gaan jullie onder mijn begeleiding aan de slag met het bewerken van de materialen. Hierbij komen diverse technieken aan bod zoals: zagen, vijlen, hameren, schuren, polijsten en solderen.

 

Het is een leuke, actieve workshop waarbij je echt aan het werk gaat om je eigen ring te creëren. 

 

Zilver uitgloeien

Ring rond slaan

Materialen aanschuifring

Zetkast solderen

De set is klaar

Zilver buigen

Ring vijlen en schuren

Ring buigen

De zetkast zit erop

Het resultaat

Solderen

Hamerslag aanbrengen

Alle onderdelen

Ring polijsten

Hamerslag ring met aanschuifring