Workshop ring met steen

Datum: Zondag 21 november van 14:00 - 18:00 uur

 

Corona: Vanwege de huidige maatregelen worden er momenteel maar 4 personen per workshop ingepland. Daarnaast zijn er extra hygiëne maatregelen genomen en werken we op 1,5 meter afstand om zo veilig mogelijk samen te werken in het atelier. 

 

ZILVEREN BOLLETJES RING MET EDELSTEEN

 

Tijdens deze creatieve workshop ga je aan de slag om zelf een zilveren ring met (edel)steen te maken. De foto hiernaast laat een voorbeeld zien van hoe de ring er ongeveer uit gaat zien.

 

Je hebt tijdens de workshop de keuze uit diverse soorten zilverdraad voor de ring. Bijvoorbeeld; bolletjes, vierkant, plat of rond. Ook kan je kiezen uit diverse kleuren stenen. Doordat je zelf jouw materialen gaat uitkiezen ontstaan er uiteindelijk allemaal verschillende ringen. Dit zorgt ervoor dat jullie allemaal met een unieke eigen ring naar huis gaan aan het einde van de workshop.

 

De workshop is inclusief:

* Materialen voor de ring

* Koffie/thee + wat lekkers 

 

De workshop duurt ongeveer 4 uur. Hou rekening met wat uitloop; ik zorg altijd dat iedereen zijn ring af heeft en met een mooie zelfgemaakte ring naar huis gaat.

Prijs van de workshop: 80 euro per persoon.

 

Ik heb plek voor 4 personen bij deze workshop,  de prijs is 80 euro per persoon. Dit is inclusief materialen, koffie/thee en wat lekkers. Mocht ik te weinig aanmeldingen krijgen dan behoud ik me het recht voor om de workshop te annuleren.

 


Wat ga je allemaal doen tijdens de workshop:

We starten de workshop met een korte uitleg. Ik laat jullie de materialen zien en jullie kiezen zelf een steen en het gewenste zilver. Vervolgens gaan we jullie ringmaten opmeten en uitrekenen hoe groot de ring moet worden.

 

Vervolgens gaan jullie onder mijn begeleiding aan de slag met het bewerken van de materialen. Hierbij komen diverse technieken aan bod zoals: zagen, vijlen, schuren polijsten en solderen.

 

Het is een leuke, actieve workshop waarbij je echt aan het werk gaat om je eigen ring te creëren. 

 

Materialen kiezen

Ring rond slaan

Polijsten

Materialen op maat zagen

Ring solderen

Steen zetten

Solderen

Onderdelen schuren

Eindresultaat